Recept på syrlig citronpaj
Åsa ville ha receptet, så jag kan ju dela med mig till allihop.
Enjoy.
Syrlig citronpaj (en stor eller 6-8 små pajer)
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 tsk vatten
1 tsk strösocker
Fyllning:
2 ägg
2 dl siktat florsocker
saften och rivet skal av en stor citron
1 dl vispgrädde
Mixa ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Lägg degen kallt i 30 minuter.
Kavla ut degen och fodra pajformen.
Förgrädda pajskalet 10 minuter i 225 grader.
Rör samman fyllningen och fyll pajskalet.
Sänk till 200 grader och grädda i 20 minuter eller tills citronkrämen stelnat.
Pudra gärna med florsocker när pajen svalnat.
Dekorera med physalis eller annan exotisk frukt.
Enjoy.
Syrlig citronpaj (en stor eller 6-8 små pajer)
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 tsk vatten
1 tsk strösocker
Fyllning:
2 ägg
2 dl siktat florsocker
saften och rivet skal av en stor citron
1 dl vispgrädde
Mixa ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Lägg degen kallt i 30 minuter.
Kavla ut degen och fodra pajformen.
Förgrädda pajskalet 10 minuter i 225 grader.
Rör samman fyllningen och fyll pajskalet.
Sänk till 200 grader och grädda i 20 minuter eller tills citronkrämen stelnat.
Pudra gärna med florsocker när pajen svalnat.
Dekorera med physalis eller annan exotisk frukt.
Kommentarer
Postat av: Vivvi
Ser otroligt gott ut. det finns många goda dessertpajer.
Trackback