Baka kaka
Kom på att jag kan ju vara göllig och dela med mig av receptet på kakan jag bakade igår.
Den enda jag känner som inte är helt förtjust i den här kakan är Roger... och han är ju lite eljest.
Till smeten behöver du:
2 ägg
4 dl socker
3 dl mjölk
100 g smör
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Till "geggan" behöver du:
200 g smält smör
3 dl havregryn
2 dl strösocker
4 tsk kanel
Och så gör du såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll i mjölken och sen det smälta smöret.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sen ner det i smeten.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Blanda ihop geggan och bred sedan ut den på smeten.
Grädda i 10-15 minuter.
När kakan har svalnat delar du den i rutor.
Ät och njut!
Den enda jag känner som inte är helt förtjust i den här kakan är Roger... och han är ju lite eljest.
Till smeten behöver du:
2 ägg
4 dl socker
3 dl mjölk
100 g smör
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Till "geggan" behöver du:
200 g smält smör
3 dl havregryn
2 dl strösocker
4 tsk kanel
Och så gör du såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll i mjölken och sen det smälta smöret.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sen ner det i smeten.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Blanda ihop geggan och bred sedan ut den på smeten.
Grädda i 10-15 minuter.
När kakan har svalnat delar du den i rutor.
Ät och njut!
Kommentarer
Postat av: Verona
Tack för tipset. Älskar verkligen alla former av kaka.
Trackback